МОЛОДІЖНА РОБОТА ЯК СОЦІАЛЬНА ДЕТЕРМІНАНТА ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ - Коляда, Наталія; Левченко, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
Стаття присвячена дослідженню молодіжної роботи як соціальної детермінанти державної політики, що здійснюється колективом науковців Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини через діяльність молодіжного центру «START». Дослідження, розпочате у 2018 році, дозволило отримати наукові результати, які сприяли розвитку освіти, державної політики та громадянської активності молоді. Дослідження також охоплює вплив молодіжної роботи на державну політику, зокрема залучення молоді до процесів прийняття рішень та інтеграцію молодіжної роботи в державні стратегії. Важливим аспектом є розвиток волонтерства і громадянської активності студентської молоді та науково-педагогічних працівників.