КОМУНІКАТИВНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА - Штомпель, Костянтин (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
У статті розкрито особливості комунікативної компетентності соціального працівника та її значення для його професійній діяльності. Автором здійснено аналіз наукових, навчально-методичних джерел з метою виокремлення основних підходів до визначення поняття «комунікативна компетентність»; проведено аналіз компетентностей майбутнього соціального працівника, що підтверджує актуальність термінологічного та теоретико-практичного підходу до комунікативної компетентності як важливої навички в сучасному суспільстві, яка сприяє налагодженню результативних соціальних і професійних зв’язків, підтримці взаєморозуміння, зменшенню конфліктів і досягненню визначених цілей.