ЕТАПИ ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА - Кравченко, Оксана; Дзиговський, Андрій (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
У статті розкрито основні етапи проєктної діяльності як важливої складової професійної діяльності соціального працівника. Зроблено акцент на уніфікованій структурі проєктної заявки, яка є базовим інструментом для отримання підтримки від грантодавців як для закладу соціальної сфери, так і громади в цілому. Розглянуто змістовні компоненти проєктної заявки: від формування резюме до аналізу ризиків і забезпечення сталості проєкту. Надано рекомендації щодо ефективного заповнення кожного з етапів з урахуванням соціальної специфіки та потреб цільової групи. Зазначено, що системний підхід до проєктування дозволяє соціальним працівникам реалізовувати соціальні ініціативи більш результативно та отримувати соціально-економічний та інклюзивний ефект для громади.