ДО ПИТАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВИХОВАНЦІВ ДИТЯЧИХ БУДИНКІВ: ПОГЛЯД У МИНУЛЕ - Бондаренко, Галина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
У статті представлено публікацію Лісковської Л. С., в якій описано приклад практичного розв’язання професійної підготовки вихованців дитячих будинків Сумської області початку другої половини ХХ ст. Авторкою охарактеризовано організаційну роботу вчителівнаставників навчальних майстерень. Описано практичну роботу вихованців та її значення для підготовки до самостійного життя. Дано оцінку виробничим екскурсіям, як складової системи трудового виховання і навчання.