СОЦІАЛІЗАЦІЯ ДИТИНИ В УМОВАХ ДИТЯЧОГО БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ - Коляда, Наталія; Коляда, Тетяна; Коляда, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
У статті на основі аналізу теорії і практики охарактеризовано особливості соціалізації дитини в умовах дитячого будинку сімейного типу. Розвиток сімейних форм виховання, вирішення проблеми соціалізації дитини в умовах дитячого будинку сімейного типу – надактуальні міждисциплінарні завдання сучасної соціальної політики держави, потреба цивілізованого суспільства та людської моралі. Означені життєво важливі аргументи зумовлюють потребу щодо пошуку та реалізації альтернативних заходів та інноваційних підходів у сімейній політиці, соціальній сфері, що є предметом подальших досліджень.