ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МОЛОДІ ЯК ПЕРЕДУМОВА СТВОРЕННЯ СІМ’Ї У СКАНДИНАВСЬКИХ КРАЇНАХ - Полєхіна, Вікторія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
Стаття присвячена дослідженню шляхів подолання молодіжного безробіття та виявлення основних чинників успішного працевлаштування молоді в скандинавських країнах як фактору готовності до створення сім’ї. З’ясовано, що провідним чинником, який зумовлює готовність молоді до створення сім’ї є соціально-економічний, що передбачає здобуття професії та успішну реалізацію на ринку праці. Встановлено, що повна зайнятість молодого населення як одне із стратегічних завдань данського уряду, протягом останніх десятиліть було вдало реалізовано. У результаті дослідження було окреслено провідні чинники успішного працевлаштування молоді та подолання молодіжного безробіття (приклад Данії). Зроблено висновок про необхідність ґрунтовного дослідження передового досвіду розвинених світових країн щодо політики працевлаштування, систематизації ініціатив та поєднання підходів у молодіжному сегменті ринку праці з метою розробки та впровадження механізмів створення сприятливих умов для збільшення зайнятості молоді в Україні.