РОЗВИТОК МОЛОДІЖНОЇ РОБОТИ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ: АКАДЕМІЧНИЙ, НАУКОВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ АСПЕКТИ - Коляда, Наталія; Кравченко, Оксана; Левченко, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
У статті розкрито особливості розвитку молодіжної роботи в закладах вищої освіти. На прикладі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини висвітлено історію розвитку молодіжної політики, молодіжної роботи від навчальної дисципліни до науково-практичних розробок. Авторами на основі теорії і практики молодіжної роботи з урахуванням пропозицій стейкхолдерів визначено перспективи щодо академічного, наукового та прикладного аспектів молодіжної роботи в ЗВО в контексті розвитку соціальної молодіжної політики в Україні.