СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА ПІДТРИМКА БАТЬКІВ ДІТЕЙ ІЗ ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В УМОВАХ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ - Лехолетова, Марина; Лях, Тетяна; Сапіга, Світлана (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
Авторами статті описано перешкоди для розвитку доступності в Україні, а також загальноприйняті людські цінності на яких повинно базуватися інклюзивне середовище. У статті подано алгоритм для батьків або законних представників, як влаштувати дитину з особливими освітніми потребами на навчання в інклюзивний клас або групу. Проаналізовано ключові засади партнерської взаємодії соціального педагога з батьками дітей з особливими освітніми потребами. Визначено поради для батьків або законних представників, щодо підтримки дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного освітнього середовища.