ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРУ ВЕТЕРАНСЬКОГО РОЗВИТКУ В УМОВАХ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Кравченко, Оксана (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
У статті схарактеризовано роль Центру ветеранського розвитку як структурного підрозділу закладу вищої освіти щодо професійної та соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій. На виконання плану заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (затв. Каб. Міністрів України від 25 квіт. 2023 р. № 373-р.) передбачений пункт 106. Утворення центрів ветеранського розвитку при закладах вищої освіти у регіонах України. У 2023 р. в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини створено Центр ветеранського розвитку. Основною метою Центру є соціальнопсихологічна та професійна реабілітація учасників бойових дій та ветеранів, членів їхніх сімей.