ІНФОРМАЦІЙНО-ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ВРАЗЛИВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН - ТКАЧУК, Галина; МІЩЕНКО, Марина; Ісаченко, Вікторія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
Наукова робота присвячена дослідженню стану інформаційно-цифрових технологій для забезпечення соціально-психологічної допомоги вразливим категоріям громадян. Досліджено, що новим викликом і водночас життєвою необхідністю є процеси цифровізації усіх сфер життєдіяльності, в тому числі соціально-психологічної сфери. Описано складові соціально-психологічної допомоги. Зясовано, що під час воєнного стану дистанційні школи надають безоплатний доступ до навчання; командою Міністерства освіти і науки України підготовлено перелік шкіл і організацій, які можуть допомогти дітям і сім’ям.