ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ДО ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Кучай , Тетяна; Гончарук, Віталій; Зорочкіна, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті розкривається проблема формування готовності майбутнього фахівця до використання інформаційних технологій. Комп’ютери відкривають нові шляхи у розвитку навичок мислення та вміння вирішувати професійні завдання при навчанні майбутніх спеціалістів у ЗВО. Висвітлено основні напрями використання інформаційних технологій. Визначено ефективність використання комп’ютера на різних етапах педагогічного процесу. Застосування студентами засобів інформаційно-комп’ютерних технологій у ході дослідження основ наук зараджує підвищенню ефективності освітнього процесу в галузі оволодіння умінням самостійного накопичення та подання знань. Означено інформаційну складову готовності фахівця, що є сьогодні важливим компонентом визначення якості його підготовки.