НАСИЛЬСТВО НАД ЖІНКАМИ З БОКУ ІНТИМНИХ ПАРТНЕРІВ: СУТНІСТЬ ТА РІЗНОВИДИ - Сарнацька, Аліна; Семигіна, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
Ця стаття присвячена аналізу нормативних та теоретико-практичних аспектів сучасного розуміння насильства над жінками з боку інтимних партнерів. Визначено ключові підходи до визначення насильства над жінками, включаючи різновиди такого насильства та його наслідки. Особлива увага приділяється аналізу чотирьох основних форм насильства: фізичного, сексуального, психологічного та економічного, а також їхнім проявам та взаємодії між собою. Наголошено на важливості ратифікації Стамбульської Конвенції і виконання зобов’язань перед міжнародним співтовариством у галузі протидії насильству над жінками.