ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ФОРМИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Іванова, Олена (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
Метою статті є аналіз організаційно-правових форм соціального забезпечення в Україні з метою виявлення сильних та слабких сторін, ідентифікація ключових викликів та можливостей для вдосконалення системи підтримки населення. При написанні статті було використано наступні методи: пошуковий по науковій літературі із аналізом знайденого матеріалу, класифікація, з’ясування причинно-наслідкових зв’язків, систематизація результатів наукових досліджень в окресленій проблематиці, аналіз документації та результатів діяльності дослідників з проблеми проведеного дослідження. Результати дослідження сприятимуть розумінню та аналізу сучасного стану системи соціального забезпечення, а також нададуть підставу для формулювання рекомендацій щодо вдосконалення організаційно-правових форм з метою забезпечення більш ефективної та справедливої підтримки громадян.