ПІДХІД, ОРІЄНТОВАНИЙ НА СИЛЬНІ СТОРОНИ, У РОБОТІ З ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ: ОГЛЯД МІЖНАРОДНОЇ ПРАКТИКИ - Семигіна, Тетяна; Палатна, Дарія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2022)
У статті на основі аналізу закордонної літератури визначено особливості застосування на рівні територіальної громади підходу, орієнтованого на її сильні сторони. Установлено, що цей підхід належить до емансипативної макропрактики соціальної роботи і спрямований на використання ресурсів громади для розв’язання колективних проблем та забезпечення справедливих відносин у громаді. Визначено, що у відносно сталих ситуаціях використовують такі стратегії, як: участь громади, колективне наснаження; розвиток громад на основі ресурсів. Під час кризових та надзвичайних ситуацій застосовують стратегію розвитку резилієнсу громади.