ТУРИСТСЬКО-ЕКСКУРСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ У СИСТЕМІ РОБОТИ ОРГАНІЗАЦІЇ «ПЛАСТ» У МІЖВОЄННИЙ ПЕРІОД НА ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ - Наровлянський , Олександр (Соціальна робота та соціальна освіта, 2022)
Метою статті є аналіз досвіду використання туризму та екскурсій у діяльності організації «Пласт» у 20–30-ті рр. ХХ століття в Західній Україні. Розглянуто практику проведення різноманітних походів, екскурсій та прогулянок. Виявлено, що в практиці організації «Пласт» у цей період використовувалися як пішохідні, так і лижні, водні та велосипедні походи; одним із важливих напрямів діяльності «Пласту» були табори. У них, зокрема, проводилися заняття для оволодіння туристськими навичками, різноманітні походи. Окремі табори були мандрівними (пересувними). Туристські знання та вміння було включено до вимог для отримання пластових відзнак та екзаменів вмілостей.