СТУДЕНТСЬКЕ НАУКОВЕ ТОВАРИСТВО ЯК ОСЕРЕДОК ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ - Кравченко , Оксана; Матрос , Ольга; Біленко , Анжеліка (Соціальна робота та соціальна освіта, 2021)
Основною метою діяльності студентського наукового товариства є організація студентської науково-дослідної роботи, сприяння підвищенню якості науково-практичної підготовки студентів, розширенню їх загального і професійного світогляду, задоволення інших потреб та інтересів, що є невід’ємною складовою в успішному розвитку навчального закладу. Мета дослідження полягає у висвітленні та аналізі студентського наукового товариства в закладі вищої освіти, та на факультеті соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини, зокрема, як головного осередку організації та залучення студентів до участі в науково-дослідній роботі. Методологія. Завдяки використанню методів аналізу, синтезу та узагальнення нормативно-правових актів та документів, розкрито особливості діяльності студентського наукового товариства, його науково-дослідна робота на факультеті, яка полягає у залученні студентів у заходах різних форм та рівнів. Результати і практичне значення. З’ясовано, що діяльність на факультеті студентського наукового товариства сприяє активного потенціалу науково-дослідної роботи студентів як одного із найважливіших засобів підвищення якості підготовки фахівців з вищою освітою та розвитку наукового мислення і творчого підходу. Визначено, що завдяки діяльності товариства у студентів формуються навички самостійної наукової діяльності.