СОЦІАЛЬНЕ САМОЗДІЙСНЕННЯ МОЛОДІ У ПРАВОВІЙ КУЛЬТУРІ СУСПІЛЬСТВА - Болтівець , Сергій; Галушко , Олена; Жуляєв , Валерій (Соціальна робота та соціальна освіта, 2021)
У статті розглянуто проблему соціального самоздійснення молоді у правовій культурі суспільства, її значення у розвитку правового суспільства та вивчення ефективних засобів формування правової культури. З’ясовано способи взаємозв’язку правової свідомості і правової поведінки на основі представлених результатів аналізу правової культури молоді. Встановлено, що правова культура молодої людини взаємопов’язана з правовою культурою суспільства, де засобами законодавства, створеного державою, молода людина реалізує власну свободу волі і в межах цієї самореалізації власне соціальне самоздійснення.