ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КУЛЬТУРИ В МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Макеєва, Олена (Соціальна робота та соціальна освіта, 2020)
Дослідження присвячене формуванню професійної культури у майбутніх соціальних працівників в процесі фахової підготовки. У роботі розкрито сутність, особливості змісту та структури професійної культури соціальних працівників, педагогічної технології її формування. Педагогічна технологія формування професійної культури передбачає: аналіз навчальної програми, змісту навчальних дисциплін; підбір оптимальних форм і методів навчання; збільшення частки самостійної роботи студентів; активізація практичної професійної підготовки; залучення студентів до волонтерської роботи; педагогічна діагностика рівня формування професійної культури.