ІНКЛЮЗИВНИЙ ПРОСТІР У СФЕРІ ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ (З ДОСВІДУ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР «МОЛОДА ГВАРДІЯ») - Бездень, Василь; Щубелка, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
В статті розглядаються законодавчо-нормативні та організаційні основи інклюзії в сфері дитячого оздоровлення та відпочинку. Основна увага приділена осмисленню досвіду впровадження інклюзивного відпочинку та оздоровлення дітей воно здійснюється за програмами тематичних змін, розроблені з урахуванням запитів дітей з інвалідністю в Державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія» і можливостей його використання в практиці інклюзивного оздоровлення та відпочинку в Україні.