СИСТЕМА СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ В УКРАЇНІ - Моргай, Лілія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
У статті висвітено систему соціального обслуговування людей похилого віку в Україні. Виокремлені труднощі людей похилого віку в суспільстві. Встановлено, що в Україні соціальна робота з людьми похилого віку знаходяться в центрі уваги багатьох, дослідницьких програм, які спрямовані на забезпечення рівня життя людей похилого віку. Проаналізовано центри соціальних послуг, які надають фахову підготовку зазначеної категорії населення. Охарактеризовані підходи до організації системи соціального обслуговування та визначено шляхи вдосконалення соціального обслуговування людей похилого віку в Україні.