Особливості соціального страхування в Україні як один із аспектів соціального захисту населення - Матрос, Ольга (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
У статті висвітлено особливості соціального страхування як один із аспектів у системі соціального захисту населення в Україні. Розкрито сутність поняття «соціальне страхування» через призму теорій та думок. Пройшовши тривалий шлях еволюції, воно модифікувалося відповідно до потреб часу. Проте й нині відбуваються зміни та адаптація окремих його елементів та механізмів відповідно до потреб сьогодення. Наведено види соціального страхування (зокрема через тимчасову втрату працездатності; від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності й медичне) та принципи соціального страхування.